Tükör, reflex

- Most miért kell állandóan belém kötni? - Hát nem érted? Ha látványosan balra húzol, akkor én jobbra foglak rugdosni, ha meg jobbra fordulsz, én balra rángatlak. Ez van.

Címkék

Rovatok

Kép gyorsan

2008.03.17. 11:39 tüske

Te szavazhattál igennel?

  • Mindig befizeted az adót? Az _egész_ fizetésed után?
  • A buszsofőrre rászólsz, ha zsebre dolgozik?
  • Mindig kérsz számlát a piacon, vagy a szerelőtől?
  • Eszedbe sem jut a pult alatt borítékot csúsztatni az orvosnak?

Ha így van, akkor gratulálok, minden erkölcsi alapod megvolt hozzá, hogy a szavazáson az igen-t ikszeld be. Hiszen rajtad nem múlik, szolidáris vagy, megteremted azt a pénzt, amit az állam szétoszthat az iskolák, kórházak között.

3 komment

Címkék: politika magyar egészség népszavazás vizitdíj zavar


2007.12.27. 21:30 tüske

Ki ölte meg Luke Skywalker öreganyját?

Egy rendes Csillagok háborúja-buzi természetesen tudja, hogy nem a rohamosztagosok, de a vastagon festett anyós meg a vállalkozó-fejű veje sajnos nem tudták, ígyhát a hülye nővérek mehettek tovább (a hülyébbiknek hiába van jó lába, a kényszeredett vihogása rettenetes, és ez egy játékos-központú "kvíz-show"-ban eléggé hátrány...)

2 komment

Címkék: tv magyar zavar széf


2007.12.27. 18:01 tüske

Karácsonyi robotok

Gundel-Takács beígérte a karácsonyi meglepetést, ami elmaradt. Egyesek már előre forgatták a szemüket, hogy na, gyertyafényes dalokat fog énekelni a társulat, és hát...igen. Annak ellenére, hogy a jelenlegi tévés műsorok közül a kedvencem a Társulat, ez most nem sikerült. Merev pózok, dísznek odaültetett lányok, fátyolos szemmel a távolba révedő borostás, smink nélküli arcok...Annyira nem passzolt ez a műsor korábbi bátorságához, ahhoz a vagánysághoz, őszinteséghez, ahogy a témához (szereplőválogatás) nyúltak, annyira mű lett ez a félóra, hogy csak ültem és búslakodtam.

Szólj hozzá!

Címkék: tv magyar színház zavar társulat


2007.11.19. 22:00 tüske

A letöltés szabadsága

Úgy néz ki, az elmúlt hetek szerverlefoglalásos hírei elérték az A szólás szabadsága szerkesztőinek ingerküszöbét is, örülünk, komolyan. Persze ez csak innen nézve lassú tempó, a való világban élőkhöz alig-alig jutott el valami a hírből, legföljebb annyi, hogy megint elvittek pár gépet.

11 komment

Címkék: magyar torrent zavar


2007.10.25. 08:22 tüske

pénzpénzpénz

Gratulálok, na ez a színtiszta demagógia. Az egészségügy nem csak a sürgősségi ellátásból áll, de sokan mostanában indulatból úgy tesznek, mintha kórházba csak mentővel lehetne jutni. Hát nem. És akkor engem igenis érdekelnek a statisztikák, ha választhatok.

4 komment

Címkék: politika magyar egészség zavar


2007.09.30. 16:41 tüske

Csendháborítás

Ez teljesen kész. Szombat este volt a záró szwinges buli a Gödörben - oké, tizedannyian voltunk, mint szoktunk, mert most volt egy táncos pár esküvője is, aztán a kemény mag ott ropta - erre valami majom elcseszte. Kilenc körül (!) megjelent két rendőr, hogy azonnal állítsanak le mindent, takarodó.

1 komment

Címkék: budapest tánc zavar


2007.09.23. 13:05 tüske

Akkor most mi győztünk?

Pár szóban írtam a jólfésült blogon arról, hogy szombaton CriticalMass volt, és hogy mindenki boldogan tekert együtt. Képek errefelé vannak, videók a tovább mögött.

A szervezők azt mondták, azért sem volt akkora a tömeg, mint tavasszal (most 35, akkor 50 ezer ember, kábé), mert mostanában nincs túl nagy feszültség, nem volt ami megmozgasson annyi embert. Ez azt jelentené, hogy kezdjük elérni a kritikus tömeget?

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hit critical mass


2007.09.20. 18:44 tüske

Városmisszió

Ha mostanában lenne időm megállni, mondjuk a Blahán, és beszédbe elegyedni a mosolypólós, térítő fiatalokkal, valami ilyesmit mondanék nekik.

(mellékesen a parkban reggel nagy lendülettel készülődtek, sátort állítottak, hangfalakat pakoltak jóképű srácok és csinos lányok - tényleg)

Valamit nagyon elszámoltatok szerintem. Az átlagembernek sok egy kicsit a tengernyi színes "Jézus szeret" típusú plakát (az egyetlen, amin megakadt a szemem, az a "Szentmise kommentárokkal" volt, sajnos nem tudtam elmenni, pedig kíváncsi lettem volna rá).

Szólj hozzá!

Címkék: magyar egyház hit zavar


2007.09.18. 14:46 tüske

Talán így kéne

Szent-Iványi István, az SZDSZ EP-képviselője egészen normálisnak tűnik.

Persze neki könnyű. Onnan távolról nem nehéz higgadtnak lenni. Csakhogy ő ráadásul pártjának ügyvivője, és elég következetes: nem hárít (csak néha), és nem fél egy sor kérdésben szembe menni a haverokkal. Ami, valljuk be, elég ritka kishazánkban.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar zavar


2007.09.16. 11:56 tüske

Hol szülni, hol nem

Attól tartok, megint föllángolnak a viták az otthonszülés körül, ahogy ilyenkor szoktak. Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben - mellesleg nem is igazán "otthon", hiszen egy XII. kerületi szülőotthonról van szó, az édesanya nyíregyházi.

A szülést Geréb Ágnes vezette, mint már annyiszor. Le is írta azóta pár sorban, mit történt. A vállánál elakadt a gyerek, mentőt hívtak, a kórházban kihúzták valahogy, de az újraélesztés nem sikerült.

2 komment

Címkék: magyar szülés gyermek zavar


süti beállítások módosítása