Tükör, reflex

- Most miért kell állandóan belém kötni? - Hát nem érted? Ha látványosan balra húzol, akkor én jobbra foglak rugdosni, ha meg jobbra fordulsz, én balra rángatlak. Ez van.

Címkék

Rovatok

Kép gyorsan

2007.09.23. 13:05 tüske

Akkor most mi győztünk?

Pár szóban írtam a jólfésült blogon arról, hogy szombaton CriticalMass volt, és hogy mindenki boldogan tekert együtt. Képek errefelé vannak, videók a tovább mögött.

A szervezők azt mondták, azért sem volt akkora a tömeg, mint tavasszal (most 35, akkor 50 ezer ember, kábé), mert mostanában nincs túl nagy feszültség, nem volt ami megmozgasson annyi embert. Ez azt jelentené, hogy kezdjük elérni a kritikus tömeget?


Frászt. Ha ez lenne a helyzet, akkor a húsosfazék közelében üldögélők meghallanák a csöngőhangot (és igen, a dudálást is), épülnének bicikliutak (vagy csak sárga csíkok jelennének meg az úton, ez talán nem kerül annyiba...), épülnének qrvanagy földalatti parkolóházak a belváros bejáratainál.

Ez a fölvonulás tulajdonképpen nem is fölvonulás volt. Érdekes ez, a szokásos 56-os félreértés: szerintem mindenki másért vonult föl. A végén egy angol srác megkérdezte tőlem, hogy mi a fene ez, mondtam semmi különös, biciklizünk. Egyetlen autós kötekedővel találkoztam egész út alatt, akinek már a szemében is látszott a sajnálattal vegyes gyűlölet. Az egyik rendőrt próbálta meggyőzni, hogy haza kéne zavarni az egész társaságot, mert akadályozzuk az autósokat.

Na az ilyet kéne beállítani valamelyik forgalmas többsávos út közepére, ahol zúgnak el mellette a kamionok, meg a szlalomozó motorosok. Annyira ostoba, hogy nem érti: neki is jobb lenne, ha be lehetne lélegezni a belvárosi levegőt, ha le lehetne tenni a kocsit és átszállni valamelyik tűrhető villamosra-metróra, ha csak az pöfögne kocsival, akinek muszáj (csomag, munka, nagyi). Szerencsére az autósok többsége nem ilyen, csak lassan, nagyon lassan mozdul ez az elkényelmesedett társadalom. Pedig nem ártana, ha meghallanák ezt a hangot:

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hit critical mass


A bejegyzés trackback címe:

https://ketertelmu.blog.hu/api/trackback/id/tr74174085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása