Tükör, reflex

- Most miért kell állandóan belém kötni? - Hát nem érted? Ha látványosan balra húzol, akkor én jobbra foglak rugdosni, ha meg jobbra fordulsz, én balra rángatlak. Ez van.

Címkék

Rovatok

Kép gyorsan

2008.03.17. 11:39 tüske

Te szavazhattál igennel?

  • Mindig befizeted az adót? Az _egész_ fizetésed után?
  • A buszsofőrre rászólsz, ha zsebre dolgozik?
  • Mindig kérsz számlát a piacon, vagy a szerelőtől?
  • Eszedbe sem jut a pult alatt borítékot csúsztatni az orvosnak?

Ha így van, akkor gratulálok, minden erkölcsi alapod megvolt hozzá, hogy a szavazáson az igen-t ikszeld be. Hiszen rajtad nem múlik, szolidáris vagy, megteremted azt a pénzt, amit az állam szétoszthat az iskolák, kórházak között.

De ha nem, akkor meséld el, miből legyen jobb valaha is? Mert ha se nem közvetlenül (vizitdíj), se nem közvetetten (adó) nem akarunk fizetni, akkor mégis miből szeretnénk tisztább kórházakat, kényelmesebb tantermeket, fölszerelt laborokat?

Igen, valóban vannak, akiknek sok lett volna a plusz fizetnivaló. De egyrészt volt maximuma a kiadásnak (évi 20, ha jól emlékszem), másrészt ha valaki fizeti a 300 (vagy 1000) forintokat, már sokkal kevésbé szívesen fog borítékot csúsztatni. Hogy ez kiderüljön, arra kevés volt az elmúlt egy év, és úgy tűnik, már nem fogjuk megtudni, működött volna-e. Egy motiváló erővel kevesebb, maradunk a fotelban, a tévé előtt sörözve.

Gyanítom, hogy a vidáman igenelő 3,5 millió emberből nem sokan mennének át a fönti rostán.

3 komment

Címkék: politika magyar egészség népszavazás vizitdíj zavar


A bejegyzés trackback címe:

https://ketertelmu.blog.hu/api/trackback/id/tr2384348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim 2008.12.12. 07:33:37

Attól legyen jobb, hogy az ország vezetői nem tesznek a zsebükbe a semmi munkájukért annyit amennyit, a kétkezi munkásembert is meg lehetne fizetni úgy, hogy ne kelljen pult alól, olcsóbban számla nélkül vásárolnia a szar ninőségű kaját, ruhát. Az ország saját maga megtermelné a zöldséget, húsárut, gyümölcsöt, nem kellene külföldről minden szart megvenni és megetetni a Magyar néppel, miközben az állattartó, földműves éhen hal!
Aki havi 1 milliónál többet keres (és be is vallja?) az adja oda a felét szegény államunknak!

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2008.12.12. 09:10:56

OFF: a "Magyar népet" akkor is kisbetűvel írjuk, ha nagyon szeretjük.
ON:

Sajnos manapság úgy működik a piac, hogy annyit fizetnek egy munkáért, amennyiért hajlandó valaki megcsinálni. Lehet követelni, hogy fizessenek többet, de nem sok esély van rá, hogy teljesül a kívánság.

Tanulni kell, szakmát váltani, például a földművesnek, mert nem lehet mindig arra számítani, hogy majd megveszik az uborkámat, mert ez magyar. Ha ugyanolyan jó a szlovák, csak olcsóbb, akkor megveszem azt. Meg kell találni azt, amire kereslet van. Falusi turizmus, például.

Az állami vezetők fizetése meg lehet, hogy sok (szerintem inkább a miénk kevés), de azzal a pár millióval nem lenne kisegítve az ország.
A 13. havi nyugdíj, meg fizetés levonásával már annál inkább.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.04. 07:42:29

@anonim: aki havi 1 millional tobbet keres es be is vallja, ha munkaber formajaban teszi ezt, bizony odaadja a felet szegeny allamunknak.
pont az ilyenek miatt, mint te :)

amugy meg, mivel "szemet multiceg" alkalmazottja vagyok, igy nekem is az ado+jarulekok alapbol levonasra kerulnek, es az utolso fillerig bejelentett a berem. ha megerem a nyugdijaskort, meg nyugdijam is lesz, a SAJAT MUNKAM utan, nem ugy, mint az orszag jelentosebb felenek.

az ilyen anonim-felek meg szerintem legalabb 30 evvel el vannak maradva, kicsit ki kene nyitni a szemuket...

u.i.: mivel fene se tudja, meddig lesz munkam a jelenlegi helyemen (a biztos munkahelyek kora lejart, tudom en is), igy azert kepzem is magam, hogy ne a cegek valogassanak koztunk, hanem en valogathassak esetleg az ajanlatok kozt.
süti beállítások módosítása