Tükör, reflex

- Most miért kell állandóan belém kötni? - Hát nem érted? Ha látványosan balra húzol, akkor én jobbra foglak rugdosni, ha meg jobbra fordulsz, én balra rángatlak. Ez van.

Címkék

Rovatok

Kép gyorsan

2007.10.25. 08:22 tüske

pénzpénzpénz

Gratulálok, na ez a színtiszta demagógia. Az egészségügy nem csak a sürgősségi ellátásból áll, de sokan mostanában indulatból úgy tesznek, mintha kórházba csak mentővel lehetne jutni. Hát nem. És akkor engem igenis érdekelnek a statisztikák, ha választhatok.

Az egyenlőség elve természetesen igaz, egy bizonyos szintig: az alapellátást mindenkinek egyformán meg kell kapnia, ezért (is) fizetünk járulékot. Ami egyébként, a látszattal ellentétben, elég átlagos. És nem úgy működik a dolog, hogy akkor nekem nem ér meg ennyit, mert egyszerre kell érvényesíteni a szolidaritást, és igen, a több-biztosítós rendszerrel a versenyt is.

Nem attól lesz piaci a verseny, "ha én dönthetem el, mekkora járulékot ér meg ez nekem"...Miért, a boltban is alkudozol? Nem, hanem - ha nem tetszik az áru, a kiszolgálás - akkor átmész másik boltba, ahol drágábban, de mondjuk csinosabb eladótól kapod meg a finomabb húst. Még egyszer mondom, mindezt megtámasztja a minimum szolgáltatás, amit mindenki megkap, az alap járulékáért. Ha ezt még megfejeled egy magánbiztosítónál egy kicsivel, jobban jársz.

Így működik. Majd egyszer. Remélem.

4 komment

Címkék: politika magyar egészség zavar


A bejegyzés trackback címe:

https://ketertelmu.blog.hu/api/trackback/id/tr33206786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dendrimer · http://dendrimer-molecule.blogspot.com 2007.10.25. 10:41:12

A magyar minimálbér az uniós

30%-a.

A magyar élelemiszerárak az uniós

65%-a.

Ha ez érvényesül az eü-ben is, a legjövedelmezőbb válalkozás a temetkezés lesz.

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.10.25. 14:23:36

Az mindig az lesz ;-)
És valóban, mielőtt érzéketlennek tűnnék: tisztában vagyok azzal, ami várható is volt a rendszerváltás után, hogy lesz itt lemaradás, és nem most fogjuk behozni. Ki kell bírni, randalírozás nélkül.
Olvasnivaló: index.hu/velemeny/eheti/07okt23/

dendrimer · http://dendrimer-molecule.blogspot.com 2007.10.25. 16:04:20


"Érdekes", hogy
a többi KKE-i országhoz képest is
csak hátul kullogunk.

Erről ennyit.

Propagandablog.

tüske · http://ketertelmu.blog.hu 2007.10.25. 23:21:06

Szerintem pedig érdekes, idézőjel nélkül. Lefordítom: az, hogy a volt szoc. országok hogy tudják kezelni a rájuk zúduló föladatokat, a különböző kultúrájú, vérmérsékletű, más-más hagyományokkal bíró nemzetek közel azonos körülmények között mit kezdenek a szabadságukkal, mennyire tudnak alkalmazkodni az új körülményekhez, az egy igencsak izgalmas kísérlet. Ami persze a pénztárcánkra és a bőrünkre megy, de akkor is izgalmas. Részt is lehet venni az alakításban, például ilyen vitákkal. És a szavazatoddal.

_Ennek_ csinálok propagandát, igen.
süti beállítások módosítása