Tükör, reflex

- Most miért kell állandóan belém kötni? - Hát nem érted? Ha látványosan balra húzol, akkor én jobbra foglak rugdosni, ha meg jobbra fordulsz, én balra rángatlak. Ez van.

Címkék

Rovatok

Kép gyorsan

2007.09.18. 14:46 tüske

Talán így kéne

Szent-Iványi István, az SZDSZ EP-képviselője egészen normálisnak tűnik.

Persze neki könnyű. Onnan távolról nem nehéz higgadtnak lenni. Csakhogy ő ráadásul pártjának ügyvivője, és elég következetes: nem hárít (csak néha), és nem fél egy sor kérdésben szembe menni a haverokkal. Ami, valljuk be, elég ritka kishazánkban.
Egy SZDSZ-es, aki szerint nem is olyan rossz ötlet a kettős állampolgárság? Ehhez nyilván köze van annak is, hogy szülei Erdélyből jöttek át, de ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem kötelességből, megszokásból támogatja az ötletet, hanem nagyon is racionális indokkal (pláne, hogy mintha a szerbek sem zárkóznának el a dologtól annyira, mint korábban).

Vagy annak bevállalása, hogy talán nem jól időzít a kormány, amikor éppen most dörgölőzik Putyinhoz, hiszen a civilizált világ szemöldökráncolva figyeli az orosz medve ébredezését. Hogy egy kicsit jobban össze kellene tartani, ha már az EU-hoz tartozunk, egy kicsit belemenősebbnek lenni az USA bezárkózó, paranoiás vízumpolitikájával szemben.

"Akkor tudunk javítani a megítélésen, ha Magyarország kiszámítható, következetes partner, és ha mindig ugyanazt mondjuk Washingtonban is, amit Moszkvában."

Hazai pályán pedig egy kicsit hatékonyabban, de legalább látványosabban kellene képviselni a liberális értékeket, ha már megígérték. Persze régi lemez, hogy legyen megkülönböztethető a kicsi kék párt a nagy pirostól, de talán éppen most, a reformok billegése közben lehetne következetesnek, és - khm - kevésbe hataloméhesnek lenni.

Nem állítom, hogy Szent-Iványi István ennyire őszinte, néha ő is óvatosan fogalmaz, egyensúlyoz, de ez a szakma már csak ilyen. Nem ártana azért, ha kicsit többen meghallanák az ilyen hangokat.

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyar zavar


A bejegyzés trackback címe:

https://ketertelmu.blog.hu/api/trackback/id/tr61169408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása